Musikaliska Salonger

Göteborgs Liederkollektiv verkar i de mindre sammanhangen med den musikaliska salongens intima format med interkulturella förtecken.
Schubert on the road med sopranen Nina Ewald och pianisten Karin M Nilsson tar den musikaliska salongen på turné och hyllar Franz Schuberts omfattande repertoar med nykomponerade avknoppningar.
Jenny Lind experten och sångerskan Ingela Tägil fyller tillsammans med samma pianist programmet med Sveriges första megasoprans repertoar för salongerna, sånger hennes vänner komponerat, med verk av Clara Schumann, Fanny Hensel med flera.
Inför kommande projektet ”Gretchen Forever” tillförs den franska och nordiska sångtradtitionen när Negar Zarassi och Katarina Solén Hiller ansluter.

Sopranen Negar Zarassi och pianisten Karin M Nilsson efter en nyårskonsert i Tölö Kyrka.
Karin M Nilsson och Negar Zarassi (Foto: Eva Segerlund)

Poesin förvaltas och förnyas av kollektivets poet Anton Höber och flera av hans dikter är tonsatta av bland annat den unga tonsättaren Tove Kättström.

De musikaliska salongerna har sin plats i kammarmusikaliska sammanhang, som församlingens sommarmusik eller musikgudstjänst, en privat sammankomst med musikälskare och som inslag i festivaler och liknande. Välj ett tema och vi hittar sångerna. Bokningsförfrågan här: Kontakt/Bokning

Piansten Karin M Nilssn ackompanjerar sopranen Nina Ewald under Göteborg Schubert Maraton.
Karin M Nilsson och Nina Ewald (Foto: Magnus Rönnkvist)