Kärlek och Poesi-labb och performance

Karlek Och Poesi Stor Edited

Datum: 2023-11-11
Tid: 16:00 – 17:00
Plats: Vajberiet på Övre Hallegatan, i Rambergskyrkans loft.
Karlek-och-Poesi-stor_edited

Om Kärlek och Poesi, Labb och performance

Kärlek och Poesi- en oblid musikalisk salong med Göteborgs Liederkollektiv där franska mélodies och nordiska romanser möter punkpoesin i en salong som gestaltar kärlekens alla skepnader med sång, musik och scenpoesi. Här ryms passionen och tvåsamheten men också kärlekens kärva baksida.


I Studio Vajberiet möter man en experimentell och interaktiv salong där publiken är med och skapar både dikt och ton. En spännande upplevelse av liederkonsten som delaktig i den kreativa processen

Lyssna på de medverkandes egna vittnesmål: https://vimeo.com/817889060

Sopranen Negar Zarassi och pianisten Karin M Nilsson framför sånger av Gabriel Fauré, Hector Berlioz, Bo Linde, Jean Sibelius med flera i interaktion med poeten Louise Halvardsson.

Clara Bergendahl har komponerat en ny sångcykel på poesi av Anna Nygren och Louise Halvardsson. Poesin kom till under projektet Gretchen Forever och sångcykel får världspremiär denna eftermiddag i Vajberiet uruppförd av Negar Zarassis och Karin M Nilssons.

Salongen bjuder också på akustiska illusioner när Vajberiets ljudproducent Markus Göranson labbar i rummets akustik med hjälp av musikstudions verktyg.

Evenemanget har producerats med hjälp av Kulturrådet och Göteborgs Stad.

Biljetter via Kulturpunkten: https://kulturpunkten.nu/evenemang/karlek-och-poesi-labb-och-peformance/